image
hl1

H Ομάδα μας

rounded_img

Ειρήνη Μπιτσόλα

Η Ειρήνη Μπιτσόλα ήταν μέσα σε ένα τρόλεϊ, όταν αποφάσισε, πως ‘’παιχνίδι και μάθηση’’ ήταν αυτό που είχε ονειρευτεί να μοιραστεί με τα παιδιά και πως έτσι θα έπρεπε να ονομάσει το σχολείο της αφού συμπύκνωνε όλη τη φιλοσοφία της για την εκπαίδευση. Η χαρά της δε ήταν τόσο μεγάλη, που αναφώνησε ενθουσιασμένη με αποτέλεσμα να την κοιτάξουν όλοι προβληματισμένοι για την αντίδρασή της. Δεν πτοήθηκε, βέβαια. Έκτοτε πιστεύει ακράδαντα, πως η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων προκύπτει μόνον από την καθημερινή αξιολόγηση δραστηριοτήτων και αυτοαξιολόγηση της εκπαιδευτικού. Δεν είναι ξεκαθαρισμένο, εάν εκείνη ακολουθεί τις δασκάλες ή εάν οι δασκάλες ακολουθούν εκείνη. Το σίγουρο είναι, πως, όσοι είναι μαζί της θεωρούν την ομάδα το σημαντικότερο όλων μέσα σε ένα σχολείο. Συχνά θα τη δείτε να χορεύει με όλους τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς πιασμένους χέρι χέρι. Σα να μην υπάρχει χρόνος ένα πράγμα. Συχνά, επίσης κάποιος μπορεί να τη χάσει, γιατί χάνεται μέσα στα βιβλία της, αλλά όταν βρει αυτό που θέλει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει party. Κι επειδή το βρίσκει και συχνά, συχνά είναι και τα party Κι έτσι οι δράσεις δε σταματούν εύκολα με αυτό τον άνθρωπο. Είναι να μη βρεθείς μπροστά της. Σήμερα συνεχίζει να πιστεύει, ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, όπως τότε μέσα στο τρόλεϊ…

rounded_img

Έλενα θεωδωρίδου

Η  Έλενα Θεοδωρίδου γεννήθηκε κάπου κοντά στην εποχή των λουλουδιών. Ήταν ακόμη 5 ετών, όταν φανταζόταν, πως οι κουρτίνες είναι αυλαία και τα αδέρφια της θεατές. Το μικρόβιο της θεατρικής τέχνης την έκανε μαθήτρια της Ρουγγέρη και το μικρόβιο της εκπαίδευσης φοιτήτρια της Κουτσουβάνου. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της (πριν αρχίσει να τον βλέπει στον καθρέφτη της Χιονάτης), ήθελε να γίνει νηπιαγωγός. Κι έγινε. Και μαζί έγινε και μέσο παρέμβασης στη συμπεριφορά και εξέλιξη των μικρών παιδιών, αυτών των συνηθισμένων ανθρώπων που κάνουν ασυνήθιστα πράγματα. Σήμερα είναι δίπλα τους, τα βοηθά σε κάθε τους βήμα, σε κάθε τους αναπνοή. Το ψευδώνυμό της είναι Άριελ, γιατί έχει ακριβώς τα ίδια κόκκινα μαλλιά με τη γνωστή ηρωίδα. Και μη ρωτήσετε για την ουρά της, γιατί τα παιδιά πιστεύουν πως έχει και απ’ αυτό. Είναι παντού σε όλες τις ζωγραφιές τους κι εκείνη ανταποδίδει με πολλά χαμόγελα και σφιχτές αγκαλίτσες. Κι όταν μιλάμε για αγκαλίτσες, μιλάμε για αυτές που ακουμπούν οι καρδούλες μεταξύ τους. Τέτοιες αγκαλίτσες.

rounded_img

Λίτσα Καραμιχάλη

Η Λίτσα Καραμιχάλη όταν αποφάσισε να γεννηθεί, το έκανε πολύ νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Βιάζεται, λέγεται αυτό. Η προωρότητα αυτή, ωστόσο, δεν την εμπόδισε να γίνει πανύψηλη. Εξού και το Λίτσα η Καμηλοπαρδαλίτσα. Σήμερα δεν έχει αλλάξει καθόλου. Βιάζεται σε ΟΛΑ. ΟΛΑ εκτός από ένα: κατεβαίνει από εκεί ψηλά και αντικρύζει τα παιδιά στο ίδιο με αυτά ύψος. Μπορεί να καθίσει έτσι για ώρες. Έτσι, γίνεται δίχρονη, τρίχρονη, τετράχρονη και δε σηκώνεται, εάν δεν υπάρξει σοβαρός λόγος, όπως για παράδειγμα… το Σαββατοκύριακο. Πάντα είναι χέρι χέρι με τα παιδιά. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και τη γλώσσα των παιδιών. Ακούει, δεν υπακούει, οι μαθητές της τη λατρεύουν, οι Γονείς την ανταγωνίζονται, η Διευθύντριά της τη ζηλεύει.

rounded_img

Χριστίνα Παζβάντη

H Χριστίνα Παζβάντη αποφάσισε να γεννηθεί ένα χιονισμένο πρωϊνό. Αυτό σημαίνει, πως έχει ανάγκη τη ζέστη με αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχει αυτή, τότε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Ποια ζέστη, όμως; Η ζέστη της ψυχής. Κι όπου δεν υπάρχει, εκείνη έχει μάθει να τη ‘’μαγειρεύει’’. Κατάγεται από την Πόλη και εκεί ίσως να γνωρίζετε, ότι ‘’μαγειρεύουν’’ πολύ. Κι επειδή στην Πόλη μιλούν και πολύ, η Χριστίνα αποφάσισε να γίνει δασκάλα γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να τη σταματήσεις να μιλά. Τώρα πια δοκιμάζει καινούργιες συνταγές με τους μαθητές της χωρίς να ξεχνά τα βασικά συστατικά… ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΓΑΠΗ, ΟΡΕΞΗ, ΧΑΡΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΖΕΣΗ. Αν θέλεις να βάλεις υλικά μέσα στην ‘’κατσαρόλα’’ της, θα πρέπει να της στείλεις ένα e-mail στην εξής διεύθυνση: αντί για info βάλε 1 κατσαρόλα. Αντί για 1 παπάκι βάλε 3-4 παπάκια. Όταν τη βλέπεις με τους μαθητές της, είναι σα να βλέπεις τη μαμά πάπια με τα παπάκια της. Αντί για τίτλο, βάλε ‘’ηρεμία’’ (είναι εκνευριστικά ήρεμη και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να την ενοχλήσει, εκτός, εάν την πείσεις με βιβλιογραφία και επιχειρήματα, ότι δεν έχει δίκιο. Το περίεργο είναι, ότι σχεδόν πάντα έχει δίκιο). Αντί για gr.  Βάλε ΕΛΛΑΔΑ. Δε θα σου απαντήσει αυτόματος τηλεφωνητής. Θα σου απαντήσει αμέσως η ίδια, όπου και να’ναι. Ακόμα και μέσα από την ‘’κατσαρόλα’’ της. Πρόσεξε μόνο γιατί σίγουρα θα σε περάσει για συστατικό. ΓΟΝΕΙΣ και ΣΧΟΛΕΙΟ, πάνε μαζί ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣΤΑ.

rounded_img

Δέσποινα-Ευτυχία Μαυράκη

Η Δέσποινα- Ευτυχία Μαυράκη βρίσκεται πάντα μπροστά σου είτε τη χρειάζεσαι εσύ είτε σε χρειάζεται εκείνη. Όταν σε κοιτάζει με τα τεράστια μαύρα μάτια της, ξέρεις, ότι θα σε κερδίσει με το χαμόγελο και τη γλώσσα του σώματός της. Συγκεντρώνει επάνω της τα 3 α: αεικίνητη, αδιάκοπη, ακούραστη, 1 ξε: ξεχωριστή και 1 χα: χαμογελαστή. Ακούει τις σκέψεις των παιδιών, γιατί πολύ απλά σκέφτεται συνέχεια τα παιδιά. Συνήθως περπατά ανάποδα για να επιβλέπει όλη της την ομάδα. Τα παιδιά δε βλέπουν ποτέ την πλάτη της. Μάλιστα για χάρη της έχει καθιερωθεί στο ‘’παιχνίδι και μάθηση’’ μέρα της εβδομάδας, όπου όλα γίνονται ανάποδα.

rounded_img

Νίκος Γαρδέλης

Ο Νίκος Γαρδέλης οδηγεί τα παιδιά καθημερινά στο ‘’σωστό δρόμο’’. Μάλλον γεννήθηκε με ένα τιμόνι αγκαλιά. Δεν εξηγείται αλλιώς, ότι δε χρειάζεται ούτε gps ούτε χάρτη. Είναι ο ίδιος χάρτης. Στις αύλακες του εγκεφάλου του πρέπει να κυκλοφορούν αυτοκινητάκια και τροχονόμοι με φανάρια. Είναι και αυτός στην οικογένεια του ‘’παιχνίδι και μάθηση’’ μια ζωή ολόκληρη. Είναι συνεργάτης με όλη τη σημασία της λέξης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετεγγραφές δε γίνονται.