Κι αν όλα τα παιδιά της Ευρώπης;;;

Εκατομμύρια Ευρωπαίων ανεξαρτήτως ηλικίας, παροτρύνονται να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες γλώσσες, με στόχο την δημιουργία ενός διαπολιτισμικού πλαισίου μέσα στην ήπειρό μας. Για τον λόγο αυτό, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε από το 2001 τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ένα ετήσιος διαγωνισμός σχεδίου για τις ξένες γλώσσες στον οποίο συμμετείχαν τα τμήματα των Προνηπίων και Νηπίων.

“Κι αν όλα τα παιδιά της Ευρώπης έπαιζαν όπως εμείς;;;”, αναρωτηθήκαμε και βάλαμε στο παιχνίδι μας λέξεις από ξένες γλώσσες!

“Κι αν όλα τα παιδιά της Ευρώπης χόρευαν όπως εμείς;;;”, σκεφτήκαμε και χορέψαμε σε ρυθμούς ξένης μουσικής!

“Κι αν όλα τα παιδιά της Ευρώπης χρωμάτιζαν όπως εμείς;;;”, κουβεντιάσαμε και ψηφίσαμε τα χρώματα που αρέσουν σε κάθε παιδί!

“Κι αν όλα τα παιδιά της Ευρώπης σχεδίαζαν όπως εμείς;;;” και πήραμε τα πινέλα και τους μαρκαδόρους μας και σχεδιάσαμε για όλα τα παιδιά μαζί!

Το πράσινο χρώμα για τη γη, το μπλε ν’ ανήκει στους ανθρώπους ενώ το κίτρινο της δημιουργίας σαν ήλιος να φωτίζει τις λέξεις και τα γράμματα που μας ενώνουν. Τριγύρω μας καρδιές να δείχνουν την αγάπη και πρόσωπα χαρούμενα να μοιάζουν για φιλία! Και τότε όλα τα παιδιά της Ευρώπης θα δίνανε τα χέρια για να παίξουν, να χορέψουν, να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν όπως εμείς! Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!!!